Korejska duša u srcu Srbije

Prva konferencija Društva za akademski razvoj u partnerstvu sa Ambasadom Republike Koreje uspešno je održana prošle srede u Beogradu.

„Stay connected with Korea 2014“, kako je glasio naziv konferencije, omogućilo je budućim akademskim građanima naše zemlje da čuju nešto više o samoj Koreji, bilateralnim odnosima naših zemalja, kulturi i naravno programima za stipendiranje svih onih koji su zainteresovani da svoje školovanje nastave u ovoj predivnoj zemlji na Dalekom istoku. Konferenciji je prisustvovalo trideset studenata i studentkinja sa preko deset različitih fakulteta.

Društvo za akademski razvoj predstavilo je svoje aktivnosti kroz interesantnu prezentaciju svojih članova, Alise Kockar i Gorana Novkovića, kao i kraćim filmom. Gosti na konferenciji bili su i članovi udruženja Under one Sky, studenti korejskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i pobednici konkursa za program posete Koreji 2014. godine.

Prisutnima se obratio i Njegova ekselencija gospodin Do-hoon Lee, kome je ovo bila prva veća aktivnost u našoj zemlji, od kada je stupio na dužnost ambasadora Republike Koreje. Ambasador Lee je naglasio da narodi Republike Srbije i Republike Koreje dele mnoge zajedničke vrednosti i da bi saradnja u svakom smislu morala da bude obostrana, tačnije da ide u oba pravca. Vrata Ambasade Republike Koreje su otvorena uvek za sve one koji žele da doprinesu tom cilju. Nakon toga prisutnima su se obratili predsednik udruženja Under one Sky, predavač korejskog jezika na Filološkom fakultetu, kao i bivši i sadašnji dobitnici stipendija za odlazak u Koreju.

Društvo za akademski razvoj ovom prilikom zahvaljuje Ambasadi Republike Koreje i svim prisutnim učesnicima što su učinili da ova konferencija bude jedno nezaboravno iskustvo za sve nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *