Osuda napada na dekana Fakulteta političkih nauka

Društvo za akademski razvoj najoštrije osuđuje nedavni fizički napad na dekana Fakulteta političkih nauka, prof. dr Iliju Vujačića.

Kako smo saznali putem Tviter naloga doc. dr Vladimira Pavićevića koji zajedno sa profesorom Vujačićem drži nastavu na fakultetu, dva maskirana lica su u subotu fizički napala i povredila dekana Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Društvo za akademski razvoj traži od nadležnih da rasvetle slučaj i stanu na put svakom vidu nasilja u našoj zemlji. Kao udruženje koje se bavi rešavanjem problema obrazovanja, a naročito visokog, u Srbiji, svesni smo svih događanja koji se dešavaju na fakultetima širom naše zemlje. Svesni smo i nepravde u samom sistemu obrazovanja, koja se vrlo često dešava iz čistog nemara. Međutim, nasilje nikada nije rešenje.

Isto kao što svaki student u Srbiji mora da ima najbolje uslove za razvijanje svog dara tokom studija, tako i svi oni koji podučavaju studente moraju imati sigurnost kako bi na najbolji način preneli znanje. Znamo da su stvari još uvek daleko od idealnih na bilo kom fakultetu, ali nasilje sigurno nije rešenje za to.

NASILJE JE POSLEDNJE UTOČIŠTE NESPOSOBNIH!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *