Studenti Filološkog fakulteta u odbrani kulture

Sekcija scenskih umetnosti Filološkog fakulteta održaće u petak 5. decembra 2014. godine svečanu premijeru njihove prve predstave „Pokondirena tikva“, koja će početi u 20 časova u amfiteatru 5, na V spratu nove zgrade Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Prvi projekat novoosnovane Sekcije čiji su članovi studentkinje i studenti Filološkog fakulteta u Beogradu, bilo je dobrotvorno poetsko-muzičko veče „Čemu umetnost u oskudno vreme?“ koje je održano 25. maja ove godine u Sali heroja Filološkog fakulteta u saradnji sa Studentskim parlamentom istoimenog fakulteta, Studentskim parlamentom Fakulteta muzičke umetnosti i drugim brojnim studentima sa drugih fakulteta.

Kako se navodi u pozivu Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta, premijerno prikazivanje predstave „Pokondirena tikva“ ima za cilj negovanje kulturne bašrine i kulturno-umetničke svesti, a delo našeg velikana Jovana Sterije Popovića biće realizovano od strane studenata i studentkinja sa raznih studijskih profila.

Ono što je nama posebno drago jeste činjenica da je predstava pre samog premijernog izvođenja dobila prestižno prvo mesto po oceni publike u okviru naše kampanje za očuvanje kulturne baštine u Srbiji pod nazivom „Kultura na DAR 2“. Pogledajte šta su to studenti Filološkog fakulteta snimili i rezervišite petak veče za uživanje u njihovom talentu uživo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *