Preminuo profesor Predrag Simić

Vest da je Predrag Simić, profesor na Fakultetu političkih nauka, preminuo teško i nespremno dočekali su članovi i članice Društva za akademski razvoj koji su ga poznavali.

Voljeni profesor, među studentima poznat kao Pepsi, nije bio jedan od „običnih“ profesora. Na njegova predavanja se redovno išlo, pri ispitivanju je bio blag i uvek raspoložen za razgovor sa studentima, a neretko je bio i otvoren za saradnju van fakulteta.

Velika nam je čast što je profesor Simić pohvalio našu inicijativu za imenovanje ulice po Aristidu Brijanu i pritom nam udelio i nekoliko veoma korisnih saveta. Kada u našem naumu konačno uspemo i kada tabla sa nazivom ulice bude postavljana, profesore, mislićemo na Vas.

Predrag Simić je rođen 1954. godine, u Beogradu. Bio je ambasador u Republici Francuskoj, direktor Diplomatske akademije, šef katedre za međunarodne odnose i redovni profesor na Fakultetu političkih nauka, spoljnopolitički savetnik predsednika Savezne Republike Jugoslavije, zamenik ministra u Ministarstvu za spoljnoekonomske odnose,… Pisao je tekstove i knjige, od kojih je možda i najpoznatija „Tito i NATO – uspon i pad Druge Jugoslavije“ iz 2008. godine.

One thought on “Preminuo profesor Predrag Simić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *