Iskoristi DAR na Ideodromu

Društvo za akademski razvoj predstavilo se učesnicima, stručnom žiriju, mentorima i organizatorima Superste programa na ovogodišnjem Ideodromu na Fruškoj gori.

Nakon što je naš projekat Iskoristi DAR prihvaćen za učešće na Superste.net konkursu Erste banke, usledilo je glasanje publike za najboljih 40 projekata od ukupno 94 prijavljenih. Projekat Iskoristi DAR namenjen je učenicima VII i VIII razreda osnovnih škola i I i II razreda srednjih škola u sedam pažljivo biranih gradova Srbije. Učenici u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Nišu i Šidu imaće priliku da u okviru našeg projekta dobiju sveobuhvatnu edukaciju. Cilj projekta je da kroz sveobuhvatnu edukaciju putem interaktivnih predavanja i radionica iz raznih oblasti učenici steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da lakše izaberu svoj budući životni put. Kada je završeno glasanje, naš projekat našao se na 13. poziciji, što je značilo da DAR ide na Ideodrom.

Alisa Kockar i Milan Simonović predstavljali su našu organizaciju na Fruškoj gori, gde su se okupili predstavnici još 39 drugih projekata, kao i mentori. Prvog dana Ideodroma, DAR je uspeo da u potpunosti uobliči svoj projekat zahvaljujući savetima mentora, što će nam biti od koristi u njegovoj realizaciji. Drugog dana, Alisa i Milan su kao 15. po redu izašli na binu svečane sale hotela Norcev i u 5 minuta predstavili projekat šestočlanom stručnom žiriju.

Na kraju dana, nažalost, Iskoristi DAR se nije našao među 20 projekata koji su prošli dalje, što znatno usporava čitavu realizaciju. Međutim, svi članovi Društva su odlučni u tome da se ovaj projekat izvede uprkos tome što smo izgubili šansu za grant Erste banke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *