DAR na O radiju

Društvo za akademski razvoj još je jedna u nizu omladinskih neprofitnih organizacija koja mladima nudi prostor da se profesionalno i lično usavršavaju. Osim što se brinu za prava studenata promovišu aktivizam i podstiču volonterizam. Edukuju, istražuju i proširuju svest mladih. Iako se nalaze u Beogradu, svoje aktivnosti promovišu i u Novom Sadu.

Društvo za akademski razvoj, iliti shodno skraćeno – DAR, mladima nudi da se kroz različite projekte, edukacije, seminare ili posete ambasadama dodatno usavršavaju i obrazuju. Poseban akcenat stavljaju na borbu protiv diskriminacije. Ono što studente trenutno najviše interesuje tiče se pronalaženja stručnih praksi tvrdi predsednica ovog udruženja Alisa Kockar.

„Kad uspemo da dođemo do studenata, sve to bude zabavno. Uglavnom do njih dolazimo preko studentskih organizacija. Ono što im je do sada bilo najzanimljivije jeste društveno – odgovorno poslovanje gde smo nudili mesta za stažiranje u švedskim kompanijama“, rekla je Kockar.

DAR-u predstoje dva projekta koji se tiču kulture ali i smanjenja korupcije. Reč je o „Kulturi na DAR 3“ gde je trebalo poslati kratak film na temu kulturne baštine u Srbiji. U okviru projekta „Korupcija nije opcija“ cilj im je kako kažu da informišu mlade o negativnih efektima stranačkog zapošljavanja.

„Taj projekat je važan zato što želimo da ostvirmo nešto više od samog seminara. Biće tu razgovora sa stranakama, ali mi želimo da stvorimo mehanizam odnosno nešto što će strankama pomoći da bolje funkcionišu“, dodala je predsednica ovog udruženja.

DAR je kao organizacija je potpuno otvorena za novo članstvo, gde je samo potrebno poslati CV na njihovu mejl adresu. Mesta na projektima ima. Prednost rada u bilo kojoj organizaciji jesu kontakti ali i dragoceno iskustvo u realizaciji projekata i komunikaciji sa različitim profilima ljudi, što potvrđuju i predstavnici ove organizacije. Društvo za akademski razvoj možete pronaći na adresi dar.org.rs ili njihovoj fejsbuk stranici, gde ujedno možete pronaći i otvorene pozicije u realizaciji projekata.

Nataša Šaru
O radio

(Preuzeto sa: oradio.rs)

[sc_embed_player autoplay=true fileurl=“http://dar.org.rs/wp-content/uploads/2015/11/AngažujSe.mp3.mp3.mp3″]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *