Sve spremno za treninge – Korupcija (ni)je opcija

Brojimo sitno do početka prvog od ukupno tri treninga za studente i omladinu političkih partija u okviru našeg projekta „Korupcija (ni)je opcija„.

Prvi trening biće organizovan u subotu, 5. decembra sa početkom u 10 časova. Okupljanje učesnika koji su se prijavili za ovaj dan (a koji će potvrdu dobiti putem mejla koji su ostavili u kontaktu) zakazano je za 9 časova i 30 minuta ispred zgrade Gradske opštine Vračar.

Od 10 časova do 10 časova i 30 minuta biće održano prvo predavanje pod nazivom „Korupcija: zakoni i praksa“. Za njim od 10 časova i 30 minuta do 11 časova sledi predavanje „Mehanizmi za sprečavanje korupcije: Da li je korupcija naša sudbina?“, nakon čega pravimo kraću pauzu za osveženje i prvu jutarnju kafu (kako kome).

Nakon pauze očekuje nas uzbudljiva panel diskusija na temu „Političko zapošljavanje: mit ili realnost?“ koja počinje u 11 časova i 10 minuta. Posle još jednog osveženja sledi predavanje u 12 časova i 5 minuta, na temu „Iskustva iz inostranstva“, da bi posle toga usledila velika pauza za ručak.

Od 13 časova i 20 minuta počinje druga panel diskusija na temu „Da li postoji alternativa? Imamo li izbor?“, a nakon nje i kraće pauze sledi poslednje predavanje za taj dan „Biznis kao alternativa“ od 14 časova i 25 minuta, do 15 časova. Poslednjih sat vremena, do 16 časova, rezervisano je za radionicu u kojoj će učestvovati svi učesnici treninga.

Na početku treninga, sve učesnike čeka detaljna agenda sa spiskom predavača i panelista. Imena predavača i panelista otkrićemo široj javnosti pred i za vreme trajanja treninga. Drugi i treći trening (nedelja 6. decembar i 7. decembar) imaju isti raspored predavanja, pauza i panela, s tim što će se negde menjati predavači.

Verujemo da će svi učesnici imati priliku da se pre svega dobro upoznaju sa temom korupcije u vidu stranačkog zapošljavanja u Srbiji, kao i da će nakon treninga biti spremni da zajedno sa nama rade na poboljšanju sveukupnog stanja u toj oblasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *