DARovka osvojila jednu od nagrada u čast profesora Simića

Jedna od osnivačica Društva za akademski razvoj i koordinatorka za međunarodnu saradnju i komunikaciju DAR-a, Alisa Kockar, osvojila je treću nagradu u kategoriji najbolji studentski rad iz oblasti Spoljne politike Srbije i Balkanskih odnosa. Nagrada nosi naziv „Dr Predrag Simić“ u čast uvaženog i cenjenog profesora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu koji nas je prošle godine prerano napustio.

U prepunoj slušaonici 1 Fakulteta političkih nauka, pred publikom koju su činili studenti i profesori fakulteta, kao i predstavnici medija, diplomatskog kora, ambasadori i viđeniji ljudi iz sveta diplomatije i politike, proglašena su imena troje nagrađenih, među kojima se čulo i jedino žensko ime. Alisa je pisala na temu „Šta treba da budu ciljevi Srbije u politici prema zemljama regiona?

Profesor Simić je zaista bio inspiracija svim svojim studentima i velika je čast bila poznavati ga. Zahvaljujući profesoru, danas smo bolji politikolozi, poznavaoci međunarodnih odnosa i analitičari. Biti prva žena koja je dobila nagradu sa njegovim imenom je nešto potpuno neverovatno i zbog toga sam presrećna“, rekla je Alisa Kockar, studentkinja master studija Međunarodne bezbednosti, na Fakultetu političkih nauka.  Nagradu su dodelili porodica Simić, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative iz Beograda u spomen na prerano preminulog profesora dr Predraga Simića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *