Nagradni konkurs za Nacionalni dan knjige

Društvo za akademski razvoj raspisuje nagradni konkurs povodom Nacionalnog dana knjige, koji se u Srbiji obeležava 28. februara, na dan kada je osnovana Narodna biblioteka Srbije.

Pravo učešća na konkursu imaju svi državljani Republike Srbije, kao i druga lica koja žive na području naše zemlje. Svi učesnici na konkursu imaće priliku da dobiju jednu od DESET knjiga koje smo spremili kao nagrade. Ukoliko redovno čitate knjige, zadatak koji je pred vama uopšte neće biti težak.

Zadatak konkursa je sledeći:

  1. Uzmite prvu knjigu koju vidite pored sebe.
  2. Otvorite 17. stranu i nađite 3. red.
  3. Prva rečenica koju pročitate, a da počinje u trećem redu je Vaša karta za moguću nagradu. Ukoliko u trećem redu ne počinje nijedna rečenica, onda pronađite prvu sledeću rečenicu koja počinje nakon trećeg reda.
  4. Prepišite celu rečenicu u komentar na objavu na našoj Fejsbuk stranici uz naslov i autora knjige.
  5. Lajkujte našu stranicu na Fejsbuku i podelite vest o konkursu na Vašem Fejsbuk profilu.

Članovi Društva za akademski razvoj će na kraju konkursa izabrati deset komentara čiji će autori ili autorke biti dobitnici ovih vrednih nagrada.

Konkurs traje do 6. marta u 23:59, a pobednički komentari biće objavljeni 8. marta.

*OBAVEŠTENJE 1.3.2016: Zbog prebacivanja hosting naloga na novi server, javljeno nam je da naš zvanični sajt neće biti u funkciji u narednim danima. Budući da već danima imamo problema sa sajtom koji čas pada, čas se diže, rešili smo da problem rešimo na ovaj način. Imajući u vidu da naš konkurs povodom Nacionalnog dana knjige treba da traje i da se završi u periodu za kad nam je zakazano prebacivanje hostinga, odlučili smo da konkurs prebacimo na našu Fejsbuk stranicu. Dakle, svi koji su do sada komentarisali na našem sajtu ostaju u igri za jednu od 10 knjiga, a ubuduće će biti omogućeno učešće komentarisanjem ispod objave koju ćemo postaviti do kraja današnjeg dana na Fejsbuk stranici. Zbog toga smo izmenili tačku 4. zadatka, kako bismo nastavili sa konkursom.

86 thoughts on “Nagradni konkurs za Nacionalni dan knjige

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *