Tužna vest za akademsku zajednicu

Društvo za akademski razvoj primilo je juče tužnu vest da je naš akademski kolega Filip Brković, preminuo u Briselu u svojoj tridesetoj godini nakon kratke bolesti.

Doktor nauka Filip Brković završio je Osnovne akademske međunarodne studije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu u rekordnom roku, za 3 godine, kao prvi u generaciji, a nakon toga i Master studije iz političke analize i menadžmenta. Tokom 2007. godine bio je angažovan kao mlađi saradnik na predmetu Istorija političkih teorija. Bio je dugogodišnji aktivista civilnog društva i jedan od osnivača Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i njegov prvi predsednik.

Kao stipendista britanske vlade usavršavao se na Univerzitetu Kembridž, gde je završio Master iz studija razvoja. Dalje školovanje nastavio je na Zajedničkom doktorskom programu Erazmus Mundus „Globalizacija, Evropa i multulateralizam“, u oblasti političke ekonomije, gde je doktorirao na Univerzitetu Vorik i Univerzitetu Libre u Briselu na temu „Uključivanje srednje-razvijenih ekonomija u ‘Fair Trade’ sistem – Studija slučaja: Srbija“. Kao predavač i istraživač radio je na Univerzitetu Libre u Briselu.

Iza sebe je ostavio suprugu Katarinu i sina Mihaila. Filipov odlazak je nemerljiv gubitak za porodicu, kolege i celu akademsku zajednicu u Srbiji.

Sahrana će se održati na groblju Orlovača danas u 14 časova, dok će se komemoracija održati sutra u četvrtak, 4. februara u 17:30 časova, u slušaonici 1 Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *