Otvorene prijave za Školu drugačijih sećanja

Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) organizuje treću po redu Školu drugačijih sećanja, edukativni program baziran na studijskim posetama na području Hercegovine, čiji je cilj razmena iskustava lokalne zajednice, aktivista i aktivistkinja za ljudska prava, predstavnika i predstavnica verskih zajednica, istoričara i istoričarki, žrtava, svedoka i svedokinja o procesu pomirenja i suočavanja sa prošlošću.

Škola drugačijih sećanja obuhvata posete mestima stradanja i ratnih zločina iz Drugog svetskog rata i poslednjeg rata u Bosni i Hercegovini od 1991. do 1995. godine, povezujući iskustva zajednica širom Hercegovine. Ove godine će Škola po prvi put do sada biti regionalnog karaktera, te će obuhvatiti i učesnice i učesnike iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Škola se realizuje u periodu od 21. do 27.08.2016. godine, tako što okuplja učesnike i učesnice 21.08. u Sarajevu odakle se sutradan kreće prema Stocu gde je baza Škole. Škola potom nekoliko dana provodi u Stocu odakle se ide u obilaske lokaliteta širom Hercegovine, sve do povratka u Sarajevo, gde se 27.08. završavaju aktivnosti Škole. Hrana, smeštaj i prevoz su obezbeđeni tokom trajanja programa.

Uslovi za prijavu:

  • Dobrodošli su svi učesnici i učesnice rođeni/e od 1992. do 1998. godine, a koji/e će u vreme održavanja Škole biti punoletni/e (imati 18 i više godina).
  • Posebno se ohrabruje učešće učesnika i učesnica koji/e ranije nisu imali/e priliku učestvovati u programima koji se bave suočavanjem s prošlošću i tematikom ratnih zločina.
  • Prijava treba da sadrži motivaciono pismo (do 800 reči), kao i sledeće podatke: ime, prezime, godište, fakultet/škola, mesto iz kog dolazite, e-mail adresu i broj telefona.
  • Prijave se najkasnije zaključno sa 06.08.2016. godine šalju na email adresu: konkurs@yihr.org
  • Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Detaljnije o Školi možete pročitati ovde.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *