Postani putnik-ambasador na putu za Štajersku

ACD – Agencija za kulturnu diplomatiju iz Beča (Austrija) inicira projekat «Wheels of Cultures» u sektoru kulturne razmene kroz putovanja, koji započinje sa jednodnvenim ekskurzijama za 5 do 7 studentkinja/studenata, zainteresovanih za putovanja na aeromitinge. U saradnji sa Društvom za akademski razvoj i Minibus Travel kompanijama iz Beograda, organizuje se prvo putovanje iz Srbije u Austriju na manifestaciju Airpower koja će se održati 03. Septembra 2016 u Zeltwegu (Štajerska, Austrija).

Aeromitinzi će u ovom projektu biti posećivani i dokumentovani kao primer kulturne diplomatije u široj javnosti, u smislu promovisanja internacionalnih susreta kod državnog vojnog vazduhoplovstva, a time i poruke o sigurnosti koju ovaj sektor pruža kroz akrobatske manifestacije, promociju kulturnih simbola i kulinarija, međunarodne saradnje i pilotskih veština. U okviru ovog projekta planirane su i posete manjim manifestacijama u privatnim sektoru, koje okupljaju civilno društvo uz rekreativne, sportske i obrazovne namene.

  • GDE? Putovanja su planirana u tri partnerske zemlje: Austrija, Srbija i Italija.

  • KAD? Prva jednodnevna ekskurzija planirana je za 3. septembar 2016. godine. Iz Srbije će se putovati u Zeltweg na Airpowershow u Austriji.

  • ŠTA? Ambasadori će imati zadatak da o posećenim manifestacijama napišu kratak izveštaj, urade nekoliko fotografija – i dokumentuju manifestaciju i svoje lične utiske.

  • BUDUĆNOST? ACD konferencija na temu kulturne diplomatije u različitim sektorima, održaće se u Beču 2017. godine na koju će svi ACD – CD – ambasadori biti pozvani da učestvuju, a tom prilikom će biti prikazano sve što je urađeno u okviru celog projekta, uz predavanja i radionice sa internacionalnim ekspertima.

Aplikacija i troškovi putovanja:

  • KO? Aplikacija za učestvovanje u ovim ekskurzijama je otvorena za sve punoletne studente koji imaju validne dokumente za put u Italiju i Austriju.

  • GDE? Aplikacioni formular možete preuzeti ovde i popunjenog nam poslati na mejl, a možete popuniti i formular ispod.

  • KAD? Popunjen formular bi trebalo da pošaljite na e-mail adresu office@dar.org.rs do 25. avgusta 2016. godine, u 23:59.

  • ŠTA? Nakon selekcije od strane organizatora, koja će se obaviti po gore navedenim kriterijima, odabrani putnici će biti pozvani da potpišu ugovor o delu, kojim se obavezuju da kvalitetno dokumentuju svoja putovanja i saglase se sa kodeksom ponašanja na određenim mestima i u toku putovanja. Ostale informacije biće poslane na e-mail nakon konačne odluke organizatora.

  • KOLIKO? Troškove vožnje snose sami putnici, uz studentski popust. Cene putovanja (povratne karte bez noćenja i obroka) biće prilagođene destinacijama. Cena putovanja za prvi Airshow iznosiće najviše 70 evra, a polazak će biti iz Beograda.

  • BUDUĆNOST? Isti princip funkcionisaće i za putovanja na ostale destinacije.

Bonus!

Svi ACD-CD-Airshow ambasadori besplatno će dobiti dvogodišnju članarinu kod ACD – agencije kao potporni članovi i pravo da zadrže status prvih ACD-CD-Airshow ambasadora. Druge povlastice i bonusi mogući su tokom razvoja projekta, kao i učešće na godišnjoj konferenciji, koja će se održati u Beču 2017. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *