DAR i Dnevna doza nauke biraju omiljene naučnike

Fejsbuk stranica Dnevna doza nauke u saradnji sa Društvom za akademski razvoj organizuje prazničnu zanimaciju za sve ljubitelje nauke, a posebno one najmlađe.

U pitanju je glasanje za omiljene naučnike svih vremena na Fejsbuk društvenoj mreži, pod nazivom „Izaberi naučnika“. Kako bismo ove praznične dane učinili zanimljivijim svima onima koji žele da nauče nešto novo, kao i onima koji jednostavno vole nauku, pripremili smo ukupno 15 rundi nadmetanja.

Po uzoru na slična takmičenja, ukupan broj naučnika koji učestvuje u našem izboru sveli smo na 32. Svaki naučnik se nalazi u jednoj od ukupno 8 preliminarnih grupa, nakon čega će prva dva naučnika sa najviše glasova ići u četvrtfinale, polufinale i na kraju finale, nakon čega ćemo znati ko je naučnik koga ljubitelji nauke na prostoru Srbije i regiona vole najviše.

Cilj ovog izbor je prvenstveno podsticanje ljudi da se upoznaju sa delima ovih velikih i značajnih ljudi, kao i da pokažemo koliko zapravo volimo nauku. Glasanje će početi 7. januara na stranici Dnevne doze nauka, a potom će svakog drugog dana izlaziti nova grupa. Grupna faza glasanja trajaće sve do 23. januara kada će biti podvučena crta i proglašeni naučnici koji prolaze dalje u četvrtfinale. Glasanje se vrši stavljanjem odgovarajuće Fejsbuk reakcije ispod slike svake grupe naučnika.

Ispod možete pogledati koje grupe vas očekuju, a u pripremi su i nagrade za neke od učesnika glasanja, o čemu ćemo na vreme obavestiti javnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *