Društvo za akademski razvoj

Society for Academic Development

Studiranje Vesti

OK poziv za nastavnike i učiteljice

Društvo za akademski razvoj prenosi poziv Otvorene komunikacije prosvetnim radnicima za učešće u programu “Primena debate kao nastavnog metoda u nastavi i učenju”.

Kao što možda već znate, našoj organizaciji je odobren i akreditovan program stručnog usavršavnja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika. Program nosi naziv “Primena debate kao nastavnog metoda u nastavi i učenju” i predstavlja bitan korak ka institucionalizaciji debate što je jedan od naših najvažnijih dugoročnih ciljeva. Jednostavnije rečeno, želimo da daleko veći broj dece u što većem broju škola dobije priliku da debatuje i na taj način usvaja gradivo – dakle, kroz kritičko razmišljanje, a ne bubanje.

Želimo da daleko veći broj dece u što većem broju škola dobije priliku da debatuje i na taj način usvaja gradivo.

U decembru smo održali prvi seminar i utisci profesora koji su ga pohađali su bili sjajni. Dobili smo izuzetne komentare što nam je veliki podstrek za dalji rad, a sam seminar je ocenjen prosečnom ocenom 3,93 na skali od 0 do 4. Naredni seminar biće održan 19. i 26. marta u Palati Beograd (Beograđanka), a budući da želimo da dopremo do što većeg broja prosvetnih radnika, zamolili bismo sve one koji znaju nekog profesora, nastavnicu i/ili učiteljicu, a koji bi bili zainteresovani za naš seminar, da nam se jave putem mejla edu@ok.org.rs. Takođe, možete im proslediti i formular za prijavljivanje koji možete naći ovde.

Ovaj seminar je tek prvi u novom nizu koji ćemo održati, tako da svi mogu da se prijave, čak i ako im ovi datumi u martu ne odgovaraju. Ako imate bilo kakva pitanja, rado ćemo na njih odgovoriti. Takođe, budite bez brige, profesori neće biti ucenjivani inkriminišućim video snimcima, nećemo im tražiti siguran glas, već će samo dobiti jedan fini mejl koji sadrži više informacija o samom seminaru, na osnovu kojeg će sami moći da procene da li žele da učestvuju ili ne.

Univerzitetska debatna mreža Otvorena komunikacija je nevladino, nestranačko i nedobitno udruženje iz Beograda čiji je cilj razvijanje kulture dijaloga, kritičkog razmišljanja i slobode govora u Srbiji. Osnovni način na koji Otvorena komunikacija ostvaruje svoje ciljeve jeste organizovanje rada debatnih klubova na univerzitetima širom Srbije, jačanjem njihove pozicije i potvrđivanjem debate kao obrazovnog metoda i sredstva političke i društvene komunikacije.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *