DAR na Sajmu volonterizma 2018

Društvo za akademski razvoj odazvalo se pozivu Svetskog omladinskog talasa i bilo je jedna od dvadesetak organizacija-učesnika Sajma volonterizma, koji je bio organizovan na 6. spratu Beograđanke u sredu 5. decembra 2018. godine.

Među dvadesetak organizacija civilnog društva, DAR se našao sa svojim štandom u bojama kampanje za borbu protiv korupcije u vidu političkog zapošljavanja „Korupcija (ni)je opcija“, a na štandu je bila izložena brošura koja je nastala kao rezultat rada na toj kampanji, kao i flajeri kojima se promovišu druge aktivnosti i projekti DAR-a, poput kampanje za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji – Kultura na DAR.

Zainteresovane posetioce sajma, na našem štandu dočekivali su Alisa Kockar, Milan Simonović i Jovana Vančevska, kao i najnoviji članovi našeg skromnog udruženja Dijana Pećer, Nenad Mijuk i Branislav Tođer.

Pored flajera i brošura, na našem štandu se se nalazile i dve činije: jedna sa bedževima koje smo pravili prethodnih godina i druga sa zamotuljcima misterioznog karaktera. Ko god je prišao našem štandu, imao je zadatak da izvuče jedan zamotuljak i na osnovu onoga što u zamotuljku piše iskusi kako bi prošao/la na razgovoru za posao u Srbiji. Većina, naravno nije imala sreće, zbog čega je rasla sumnja u to da zapravo ne postoji „dobitni zamotuljak“, iako smo uveravali da isti postoje, samo su jako retki (kao i pošteni konkursi za posao u Srbiji).

Na kraju, od tridesetak izvučenih zamotuljaka, troje mladih ljudi je bilo srećne ruke i „dobilo posao“, a mi smo za sve one koji nam nisu verovali uzeli i fotografisali „srećne dobitnike“ za uspomenu na ovaj nesvakidašnji dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *