Društvo za akademski razvoj

Society for Academic Development

Vesti

Upoznajte Kerber Games i Poslednji izazov

Kada kažemo Kerber, oni mlađi među vama sigurno prvo pomisle na mitološko troglavo biće u obliku psa, koje je prema grčkoj mitologiji čuvalo podzemno carstvo Hada, dok oni stariji verovatno pomisle na srpsku hard rok grupu iz Niša sa Galetom na čelu. Međutim, jedna grupa mladih entuzijasta preti da zaseni sve njih.

Upoznajte Kerber Games autohtonu srpsku kompaniju koja se bavi pravljenjem i osmišljavanjem društvenih igara. Kerber Games trenutno razvija kartašku igru koja je savršena kako za ljude koji se prvi put upoznaju, tako i za one koji se znaju decenijama. Dakle, sama igra služi za razbijanje neprijatnih trenutaka i kao i sve društvene igre, za zabavu.

Doba interneta nam omogućava da provodimo sate i sate sami, gledajući druge kako se provode i doživljavaju razna iskustva. Međutim, igra pod nazivom Final Challenge (Poslednji izazov) vam omogućava da doživite jedinstveno iskustvo. Igra je osmišljena tako da možete da budete zvezda sopstvene avanture. Verujući da se kreativni genije krije u svakoj osobi, Poslednji izazov vam omogućava da ga oslobodite u vama družeći se sa prijateljima – ili potpunim strancima – kroz stvaranje sopstvenih priča na osnovu zadatih scenarija i izazova.

Ukoliko ste stidljivi i često vas hvata trema, ništa ne brinite, jer Poslednji izazov stvara atmosferu koja je prijatna i čini da budete voljni da ispoljite pravog sebe.

Pravila igre u samo 12 koraka

 1. korak: Svaki igrač na početku igre bira kartu sa jednom ličnošću i postavlja je na tablu.
 2. korak: Igra počinje kada prvi igrač izvuče kartu iz špila. Čita natpis na njoj naglas, kako scenario, tako i izazov.
 3. korak: Igrač koji je izvukao kartu ima pravo da je uzme i da sam uradi izazov, ili da je delegira drugom igraču.
 4. korak: Igrač izvučenu kartu može dati igračima koji su jasno stavili do znanja da žele taj izazov. Ukoliko je to slučaj, od svih njih, igrač sa izvučenom kartom bira kome će je tačno dati na osnovu sopstvene želje.
 5. korak: Igrač je takođe može dati igraču koji je već osvojio kartu iste boje, a koja je na njegovoj tabli. U tom slučaju izazvani igrač ima priliku da osvoji kartu ili da izgubi onu koju već ima.
 6. korak: Ukoliko niko ne želi da uradi izazov, a takođe niko nema kartu iste boje na svojoj tabli, onda igrač koji je izvukao kartu mora da uradi izazov.
 7. korak: Dok je izazov u toku, igrači drže kartu okrenutu licem na gore, a ukoliko je izazov uspešno izveden, mogu je “zaključati” okretanjem licem na dole.
 8. korak: Neke karte imaju posebne “moći” kada se “zaključaju” i igrači ih mogu koristiti samo jednom kada su karte aktivne na tablama.
 9. korak: Od trenutka kada jedan igrač sakupi sve tipove karata i sve su “aktivne” (tj. ispunio je sve izazove), on može biti izazvan još jednom, nakon sledećeg izvlačenja karte. Ukoliko je izazvan i uspešno obavi izazov, ili nije izazvan tokom sledećeg izvlačenja, igrač “zaključava” svoju tablu okretanjem karte ličnosti.
 10. korak: Kada se karta ličnosti okrene, otkriva se rečenica, sastavljena od reči na poleđini svake karte, što je POSLEDNJI IZAZOV.
 11. korak: Da bi pobedio, igrač mora naglas da pročita Poslednji izazov i ispuni ga momentalno.
 12. korak: PONOVITE ZA JOŠ ZABAVE!

Za kraj, pogledajte i promotivni video i ne zaboravite da posetite sajt Kerber Games-a, kao i da zapratite ove mlade ljude na društvenim mrežama Fejsbuk , Tviter i Instagram.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *