Predavači

Njegova ekselencija gospodin Krister Asp, ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji

ca

Ambasador Asp radi za Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Švedske od 1977. godine. Do sada je radio u zemljama poput Indonezije, Sjedinjenih Američkih Država, Belgije, Tajlanda i Turske, a ambasador u Srbiji postao je u oktobru 2010. godine.

Godine 2005, Krister Asp je bio generalni konzul u Tajlandu sa zadatkom vođenja spasilačkih napora Švedske, nakon katastrofalnog cunamija koji je pogodio tu azijsku državu. Zbog svog truda u Tajlandu, gospodin Astp je nagrađen Medaljom Njegovog Veličanstva Kralja osmog stepena.

Na predavanju, ambasador će pričati o njegovim iskustvima i doprinosu vezanim za društveno odgovorno poslovanje iz ugla Švedske, kao i o važnosti uspostavljanja održivog i odgovornog društva.

 

Bengt E. Johanson, CSR ambasador Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Švedske

bj

Gospodin Johanson ima veliko iskustvo u trgovini i ekonomiji. Danas on pomaže u radu vezanom za društveno odgovorno poslovanje, time što predvodi Vladu Švedske u njenim naporima za podršku kompanijama, kao i u promociji održivih međunarodnih CSR vrednosti. Pre nego što je postao CSR ambasador, gospodin Johanson je radio u Šangaju kao generalni konzul Ministarstva spoljnih poslova Švedske. Za samo četiri godine uspeo je da kineske kompanije, koje su radile na polju društveno odgovornog poslovanja onako kako Peking kaže, dovede u stanje da budu proaktivne i angažovanije.

Na predavanju će istaći švedske prioritete u okviru društveno odgovornog poslovanja, prednosti CSR-a za kompanije i društvo, kao i ulogu vlade/države u društveno odgovornom poslovanju.

 

Sasja Beslik, šef odgovonog ulaganja i upravljanja Nordea banke u Švedskoj

sb

Gospodin Beslik je ekonomista sa diplomom ekonomskog istoričara, a takođe je školovani novinar koji je radio u Srbiji kao ratni dopisnik sa Kosova. Ima više od deset godina iskustva u međunarodnim poslovima vezanim za zaštitu životne sredine i socijalne aspekte švedskih i drugih kompanija.

Sasja Beslik je jedan od najistaknutijih i najpoznatijih švedskih CSR eksperata, koji je dobio nagradu za najuticajniju inspirativnu švedsku osobu ispod 40 godina.

Gospodin Beslik je trenutno šef ulaganja i upravljanja Nordea banke, koja je najveća grupa za finansijske usluge u Severnoj Evropi.

One thought on “Predavači

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *