Korupcija (ni)je opcija

„Korupcija (ni)je opcija“ je projekat Društva za akademski razvoj čiji je cilj doprinos smanjenju korupcije. Kako?

Korak 1. Razgovori sa predstavnicima političkih partija.

Ideja je da, kroz razgovore sa 15 predstavnika političkih partija u tri beogradske opštine, steknemo jasniju sliku o načinu primanja novog članstva u političke partije, njihovim stavovima o (političkom) zapošljavanju i o potencijalnom testu integriteta.

Korak 2. Treninzi za mlade.

Cilj treninga jeste informisanje mladih negativnim efektima stranačkog zapošljavanja, po društvo i po pojedinca, i mogućnostima na tržištu rada, ali i prikupljanje njihovih saveta za sastavljanje testa etičnosti.

Korak 3. Okrugli sto.

O testu etičnosti bi valjalo porazgovarati sa svim relevantnim akterima, uključujući pojedince iz političkog života i predstavnike nevladinog sektora, što će i biti učinjeno na okruglom stolu.

Korak 4. Stvaranje testa integriteta.

Naši članovi će, na osnovu svojih znanja i iskustava, kao i svih prikupljenih informacija i predloga od početka projekta, sastavniti test integriteta.

Korak 5. Brošura.

U brošuri će se naći sve što je rađeno od prvog dana projekta do samog izdavanja brošure, zajedno sa analizom stanja i preporukama.

Korak 6. Promotivne aktivnosti.

Snimaćemo promo video klipove, pokrenuti kampanju na društvenim mrežama, razgovarati sa građanima na štandovima, gostovati u medijima…

Za svoje delovanje odabrali smo tri beogradske opštine: Voždovac, Novi Beograd i Zvezdaru, kao i dva fakulteta Univerziteta u Beogradu: Fakultet političkih nauka i Fakultet bezbednosti.